Koronavírus Baranyában

2020.05.09. 14:20

Idén elmarad a Nepomuki-ünnep és a halfesztivál

Miként az közismert, a járvány miatt augusztus 15-ig minden tömegrendezvény megtartása tilos. Ez pedig azt jelenti, hogy sajnos a jól megszokott nyári, mohácsi programokat sem tartják meg ebben az évben.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Laufer László

„Békeidőben” ezekben a napokban már javában a Nepomuki-ünnepségre szokott készülni a város, idén azonban nem tartják meg a vízen járók jövő hétvégén esedékes ünnepét, elmarad tehát a jánoskázás és a tűzijáték is – írta a Mohácsi Újság,.hu hírportál.

Az MVR Programiroda lapunk érdeklődésére azt közölte, megemlékezés azért így is lesz, az egyházi liturgiát elmondja Bacsmai László plébános, s elhelyezik a betonfalnál a koszorút, valamint a kompról a Dunába dobják. Tekintettel arra, hogy augusztus 15-ig minden más olyan rendezvényt sem lehet megtartani, amelyen sokan vennének részt, így gyakorlatilag az összes nyári, mohácsi rendezvény is elmarad.

A programiroda tájékoztatása szerint ezeket későbbi időpontban sem tartják meg idén, a tervek szerint az első nyilvános rendezvény a nyáron a Szent István-napi ünnepség lesz.

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy idén nem lesz tamburafesztivál, nem tartják meg a Dunai mosást, az Aratónapot, a Dunamenti Halfesztivált és a babfőzőfesztivált sem. Mit is mondjunk – nagyon fognak hiányozni ezek a programok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában