Zöldültek

2020.11.08. 14:47

Faültetéssel zárták a szerencsétlen évet az Ördögkatlan szervezői

Október végén faültetéssel és ősbemutatóval köszöntek el az Ördögkatlan Fesztivál szervezői a vírus sújtotta 2020-as évtől

Zs. K.

A rendezvényt az idén 13. alkalommal rendezték volna meg, a 13-as szám nem hozott szerencsét, ugyanis nemcsak a fesztivált, hanem a pótlásának szánt őszi Ördögkatlan Napokat is el kellett hagyni a járvány miatt.

Beremenden, Nagyharsányban és Villánykövesden mintegy száz fát és gyümölcsbokrot ültettek el. A helyiek, a messziről jött katlanlátogatók, a szervezők, és persze kicsi gyerekek vödrökkel és lapátokkal mind azon szorgoskodtak, hogy a hárs- és juharfák, kőris- és ostorfák, mézalmácska- és vérmogyoróbokrok biztonsággal földbe kerüljenek. Elültették a két védnök fáját is Cseh Tamás és Törőcsik Mari tiszteletére.

Matta Lóránt bábozott, Kisgyörgy Kincső nagyharsányi iskolás népdalt énekelt, Beck Zoli zenélt, majd a Szuhay Marci és Kiss Andor által megépített 13-as szám meggyújtásakor elénekelt egy Cseh Tamás-dalt. A zöld hétvégét a k2 Színház Béke című előadása zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában