Posztmodern filozófus

2021.10.13. 16:45

Idén is lesz a hagyományos Derrida-vita a PTE BTK-n

Október 14-én csütörtökön tartják Pécsett a francia posztmodern filozófusról, Jacques Derridáról szóló konferenciát a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának (PTE BTK) Kari Tanácstermében.

V. S.

A huszadik század egyik legjelentősebb gondolkodójával foglalkozó nemzetközi esemény másnap budapesti helyszínen folytatódik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán.

A csütörtöki megnyitóbeszédet Orbán Jolán, a PTE BTK tanszékvezetője tartja, akinek a Torinói Egyetem 2019-ben a világhírű filozófusról elnevezett tiszteletbeli professzori címet adományozott. A tanszékvezető évente szervez Pécsett és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Derrida-konferenciákat, melyeknek világszerte nagy a visszhangja.

A 2004-ben elhunyt Jacques Derrida nevéhez a dekonstrukció módszere fűződik. Kétszer is járt Pécsett Orbán Jolán meghívására, 1993-ban a PTE díszdoktora lett.

Az angol nyelvű Philosophy in a time of virus (Filozófia a vírus idején) című nemzetközi konferencia pécsi eseményén személyesen is részt lehet venni hallgatóként, diszkutálóként, a Microsoft Teams-en keresztül is követhető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában