Megéri tanulni

2021.11.08. 14:00

Kiválóság díj: a tudás egy érték, amelyet senki nem vehet el tőlünk

Kiválóság díjjal jutalmazta kiemelkedő tanulmányi eredményeikért diákjait a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató péntek délután. A fiatalok kitüntetése egyben a társaik számára is motivációt jelent.

Mohay Réka

Az előző tanév végén tett közzé felhívást a szolgáltató az általános iskolák felső tagozatán, illetve középiskolában tanuló diákjai számára. Az elvárás az év végi tanulmányi átlag négyes feletti eredménye volt. A program nem titkolt célja a családjukból kiemelt gyermekek jutalommal való motiválása, valamint példamutatás a többi hasonló hátterű tanuló számára.

A Kiválóság díj felhívására összesen háromszázhetvenkét pályázat érkezett az ország tizenhárom megyéjéből, Baranyában negyvenhét diák ért el kiváló eredményt. Őket és nevelőszüleiket köszöntötte Szécsényi Sándor, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató dél-dunántúli területi igazgatója a pécsi díjátadón, a Civil Közösségek Házában. Minden pályázó részesült elismerésben, oklevelet, könyvet, pólót és zsebpénzt kaptak.

– A díj tanúskodik kitartásotokról és szorgalmatokról. Megmutatja, bármire képesek vagytok. Képesek lesztek szakmát, érettségit, diplomát szerezni, munkát találni és helytállni az életben. Tudásotokkal társaitokat is segíthetitek, támogathatjátok, s ez az igazi ajándék – intézett bátorító szavakat a fiatalokhoz az igazgató.

– Tanulni nem mindenki szeret, de megéri. A felnőttkor küszöbén rájöttem, a tudás érték, s amit megtanulunk, azt senki nem veheti el tőlünk. Jó érzés, hogy büszke lehet ránk a környezetünk és legfőképpen mi magunk – szólt társaihoz az egyik díjazott, a tizedik osztályos Vigh Orsolya, aki családi hagyományt folytatva cukrásznak készül.

A díjátadón Olasz József díjazott verset mondott, Renye Krisztina és Renye Erika pedig countrytáncot adott elő.

– Nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre, ők is magukra, ez pedig mindenki mást motivál a családban. Mindig jót tesz, ha az elért eredményt elismerik – mondta Csöndör Földi Erzsébet, három gyermek nevelőszülője.

z idén először kiírt pályázatot jövőre is meghirdetik, ám a díjazottak körét ki fogják bővíteni. Kiváló tanulóik mellett azokat a tehetséges gyermekeket is jutalmazni fogják, akik valamilyen sportágban, művészeti tevékenységben kiemelkedően teljesítenek. Mindemellett az olyan gyermekeket is szeretnék elismerni, akik aktívan részt vesznek a közösségi életben, segítik, támogatják a környezetükben élőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában