Baranya

2021.12.20. 15:15

Világraszóló sikert értek el a fotósok

M. B. E.

Az UNESCO által elismert egyetlen nemzetközi fotográfiai szervezet, a FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique) magas szintű diplomáit nyerte el négy pécsi fotós. A FIAP-ot 1950-ben alapították Svájcban és 92 ország a tagja – a világ amatőr és professzionális fotográfusainak több mint felét tömöríti. 

 

Magyarországot a MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Szervezete) képviseli, ennek tagszervezete a Mecseki Fotóklub. Magyarországon eddig 245 fotós érdemelt ki FIAP-kitüntetést, ezen belül EFIAP/gold kategóriáig az országból heten jutottak el. Az idei pályázatok kiértékelésén most a Mecseki Fotóklub rendkívüli sikert ért el, miután idén négy magyart is EFIAP/gold-dal ismertek el, s közülük hárman – Déri Judit, Jerszi Gabriella és Barakonyi Károly – a Mecseki Fotóklub tagjai. EFIAP/diamond kategóriában pedig eddig mindössze három hazai fotóművész szerzett fokozatot, s idén Kiss Imre a Mecseki Fotóklubtól ugyancsak belépett ebbe az „elit klubba”.

 

Címkék#fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában