Könyvtárátadó

2022.02.24. 10:00

Új könyveket fogadnak a polcok Geresdlakon

Pályázati forrásból megszépült, illetve kibővült és új bútorokkal gyarapodott a geresdlaki könyvtár épülete.

Zs. J.

Közösségi könyvtáravatót tartottak

Forrás: G.Ö.

A felújított épület ünnepélyes átadóján a napokban Sólyom Katalin Jászai Mari- és Aase-díjas színművésznő vezetésével működő Pécsi Pedagógusok Vers-és Prózamondó köre is fellépett. Előadásukban Nemes Nagy Ágnesre emlékeztek. 

 

Harminchárom évvel ezelőtt új épületben kezdte meg működését a geresdlaki német nemzetiségű iskola. A váltásra amiatt volt szükség, mivel a szakemberek szerint a régi iskolaépület felújítására már nem volt érdemes költeni. A korábbi iskolaépület, ami 1899-ben épült, új funkciót kapott: könyvtár lett belőle, amely azóta a Csorba Győző Könyvtár égisze alatt működik. 

 

A könyvtár állománya az együttműködésnek köszönhetően folyamatosan bővül. A geresdlaki könyvtárról kevesen tudják, hogy talán az ország legnagyobb finn gyűjteményével rendelkezik. A könyvtárat hosszú ideig Kett János vezette, jelenleg Barna-Mendly Erzsébet látja el a könyvtárosi feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában