Ne maradj otthon!

2022.03.04. 07:00

Jótékonysági est, fotótárlat, fészekmentés - kulturális programokat ajánlunk Baranyából

Körbenéztünk, hogy milyen programokra látogathatunk el a következő napokban megyénkben.

bama.hu

Az elmúlt időszakban sokat gyarapodó siklósi vár is élhet majd a fejlesztés lehetőségével

Fotó: Laufer László

Pénteken délután ötkor a szigetvári Ferences templomban (Zárda utca) jótékonysági estet tartanak. A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a Turbéki Segítő Szűz Mária kegytemplom állapotára, Szigetvár és vidéke oktatási intézményeinek támogatása. A műsorban közreműködik Dévényi Ildikó, Lukács Melinda, Dr. Balatoni Sándor, Götz Attila, Solymosi Péter, a Szigetvári Weiner Leó Zene- és Művészeti Iskola tanárai és növendékei Burián Zsófia, Németh Csenge, Solymosi Bendegúz, Virovácz Bence, a Szigetvári Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola gyerekkórusa, a Szigetvári Tinódi Vegyeskar, Vucskics Anett karnagy. A belépés ingyenes, ám az adományokat szeretettel várják.

 

Pénteken délután nyitják meg Tenkes kapitányának városában a Siklósi Fotókör 18. tavaszi tárlatát. A 17 órakor kezdődő eseményt a siklósi vár galériájába tartják, a keleti szárny üvegpadlós részén. Az eseményen Szira János és Matisa András is zenél, míg a megnyitó Juhász Balázs fotográfus közreműködésével zajlik majd.

 

A patakparti buja nádasban kóborolva most rengeteg móka, felfedezni való, fejtörő, kézműveskedés, barátok és még több meglepetés várja a kis vendégeket Vokányban a Jókai téren szombaton kora délután 13:30-tól. Találd meg a helyes utat, fejtsd meg a rejtvényt, mentsd meg a fészket! - ez a szlogen aznapra. A Rókavár Egyesület sok szeretettel vár kicsiket és nagyokat egy vidám játékos délutánra.

 

Március 5-én ünneplik a nők napját a komlói Közösségek Házában. A program a Tarot kártyák világával indul. Sorselemzés és problémafeltárás egyéni konzultációval. Ezt követően női egészség, egészséges nőiségről jön előadás, majd többek között lesz menedzser masszázs, de nem maradhat el egy jófajta country táncoktatás és bemutató. Negyed nyolctól versmondás lesz a hölgyeknek, majd nőnapi szerenáddal zárul a buli.

 

Első alkalommal rendeznek Nőnapi Süteménysütő versenyt Nagytótfaluban március 8-án. A süteményeket otthon kell elkészíteni, és felszeletelve a verseny napján a nagytótfalusi vegyesboltban lehet leadni. A szervezők kérik, hogy a süteményeket lehetőleg aznap készítsék el, ügyeljenek a hozzávalók minőségére, és kerüljék a romlandó alapanyagok hőkezelés nélküli felhasználását. A versenyre készített süteményeket egy összeállított zsűri fogja értékelni. Nevezni három kategóriában lehet: édes, sós és gyermek.

 

Egy nappal később a Kerámia Műhely kiállítása látható a komlói Közösségek Házában. Perhács Eszter vezette csoport munkáiból válogatták a március 9-én 17 órakor startoló kiállítást! A délutánt Horváth Éva nyitja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában