A terelés lesz a középpontban

2022.07.07. 16:31

Versenyt futnak a kutyák a juhokkal Szaporcán

Zs. J.

Terelőkutyák versenyeznek szombaton Szaporcán. Hosszú évszázadokon át a legeltető állattartás képezte az ország mezőgazdaságának gerincét. A külföldre hajtott, itt felhizlalt jószágok sokasága miatt Európa éléskamrájának is nevezték hazánkat. A programnak helyszínt adó Ormánság is kiemelt szerepet játszott a lábasjószágok felnevelésében, amit a máig fellelhető pásztorhagyományok jeleznek.

Képünk illusztráció

A rendezvény keretében a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában, terelésében versengenek majd, a belépés a programra és az Ős-Dráva Látogatóközpontba a nap folyamán ingyenes. A program alatt mód nyílik a juhokat eddig még soha nem látott pásztorkutyák terelési képességének felmérésére is, ami különleges színfoltja lesz a rendezvénynek. 

A terelőverseny a Bőköz Fesztiválhoz kapcsolódik, melyet a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület szervez.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában