Két nap, számtalan élmény

2022.07.28. 15:01

Tucatnál is több csapat lesz a Liget Fesztiválon

A Balokány Ligetben 1976. augusztus 20-án nyílt meg a pécsi Ifjúsági Park.

Zs. J.

Az évek alatt számos nagy magyar együttes fellépett itt, így a Piramis, a Lokomotív GT, a Hobo Blues Band. A nemrégiben felújított ligetet megpróbálják újra bekapcsolni a pécsi zenei életébe

– A Pécsi Könnyűzenei Egyesület a Balokány-ligetért Egyesülettel hosszú távú együttműködés keretében zenei és egyéb kulturális eseményeket rendez a ligetben, illetve a város különböző szabadtéri helyszínein. Ennek első, nagyobb szabású eseménye a Liget Fesztivál lesz július 29-én és 30-án – mondta lapunknak Gálos László, a Pécsi Könnyűzenei Egyesület elnöke. 

A két nap alatt tizenhét zenekar és zenei formáció szórakoztatja a közönséget. A fellépők között hallhatunk komlói, hosszúhetényi, szekszárdi, budapesti és pécsi zenészeket a rock, az akusztikus gitár, az alternatív, vagy éppen a jazzrock műfajából. A rendezvény látogatása ingyenes. 

A Pécsi Könnyűzenei Egyesület 2021-ben azzal a céllal alakult, hogy Pécs nagy hagyományokkal rendelkező könnyű­zenei életét újra fellendítse. Az egyesület egyik fő célkitűzése a Pécsi Könnyű­zenei Centrum megvalósítása. Ez ügyben a Petőfi Kulturális Ügynökséggel, Szili Katalin miniszterelnöki megbízottal és Péterffy Attila pécsi polgármesterrel is folytak megbeszélést, említette Gálos László, aki hozzátette, hogy ennek eredményeként a tervezett könnyűzenei centrum helyszíne is biztosítva látszik, amihez az egyesület keresi azokat a pénzügyi forrásokat pályázati és egyéb úton, amikből a komplexumot megvalósíthatják. Az előzetes tervek szerint a Pécsi Könnyűzenei Centrumhoz próbatermek, több helyszínes fellépési lehetőség és élőzenei bár is tartozna. 

Az élőzenei események mellett az egyesület Pécs zenei hagyományának megőrzésében is tevékenyen részt vesz. Ennek szellemében jelentették meg Sár József 40 év a dobok mögött című könyvét, de a könyvkiadás mellett a múlt emlékeinek bemutatása 2014 óta elérhető „A pécsi könnyű­zene” Face­book-oldalon, ahol több ezer adat, információ, fénykép, videó és hanganyag is megtalálható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!