Minden hétvégére jut program

2022.08.26. 20:04

A Lord zenekar koncertezik a motorostalálkozón

Alig ért véget a Siklósi Várfesztivál, már újabb programokkal csábítják a látogatókat a történelmi falak közé. Motorostalálkozó, bringatúra, koncertek és nem mindennapi kiállítások sora várja a Tenkesaljára érkezőket.

Zs. K.

Nem zárul a szezon a nyár végén Siklóson, szeptemberben minden hétvégére jut program. Egy hét múlva, 3-án rendezik meg a tavaly nagy sikerrel debütált Buga Jakab kerékpártúrát a Balatonkör Egyesület szervezésében, majd az azt követő hétvégén a motorosok foglalják el a várkertet. Szeptember 9-10-én az Aces High siklósi Motoros Egyesület és a vár közös szervezésében a II. Tenkes Portya Motoros Találkozó és Rockfesztiválra várják a motorok és a rockzene kedvelőit. 
Pénteken 18.30-kor a Fools Follow Rules (Rage Against The Machine tribute zenekar), 20 órakor a Don Gatto, 22 órakor a Velorex GTI, 24 órakor pedig a The Garden zenekar szórakoztat majd. Szombaton 13 órakor Motor szépségversenyt rendeznek, 14 órakor motoros felvonulásra indulnak a résztvevők, 15.30-kor pedig Motor hangerő verseny kezdődik. Az esti koncertek sorát 18.30-kor a CS.Í.T. zenekar kezdi, majd 21 órakor a LORD, 23 órakor pedig a Nihil Chips zenekar ad koncertet.

A szervezők a rendezvénnyel jótékonykodnak is, tavaly egy nehéz helyzetbe került siklósi család számára sikerült összegyűjteniük több százezer forintot, idén pedig az Álomszállító Alapítványt szeretnék támogatni. Brandt Viktor motoros társuk alapítványa, mozgásukban korlátozott embereket juttat felejthetetlen élményekhez. Motorozhatnak, autót vezethetnek, kirándulhatnak, nemrég pedig egy családi autót ajándékoztak egy rászoruló családnak. A motorostalálkozó programjaira a nevezés minimum 100 Ft lesz (természetesen, ha valaki többel tud, vagy többel szeretne segíteni, nem fogják visszautasítani), és az így befolyt összeget teljes egészében felajánlják az Álomszállító Alapítványnak. Emellett gyűjtődobozt is kihelyeznek, ahová bárki bedobhatja adományát. 
A motorosokat a következő hétvégén, szeptember 17–én ismét a kerékpárosok váltják, hiszen a Villány-Siklósi Borút Egyesület szervezésében a Szüreti Gördülő Dűlők élménybringatúra végállomása lesz a siklósi vár. Szeptember 23-án szintén érdemes lesz ide látogatni, hiszen a várkertben 17.30-tól Tompeti és Barátai koncertre várják a családokat, majd este 21 órától a Németország-Magyarország futball mérkőzést láthatja a közönség a kivetítőn, 23 órától a Delta szórakoztat, amely után Bárány Attila játssza majd a slágereket.

A jégkorszakba repít az interaktív tárlat
Szeptember végéig látogatható a Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című kiállítása nyílt a Siklósi Várban. A tárlat a téma körül forgó tévhiteket, a jégkorszakról alkotott esetenként téves elképzeléseket tisztázza és különleges tárgyi anyagok, gerinces ősmaradványok, tudományosan hiteles rekonstrukciók segítségével mutatja be a legutóbbi jégkorszak környezetre gyakorolt hatását, nyomait. A látogatók megismerhetik az utóbbi 2,5 millió év klímaváltozásait, a jégtakaró mozgását a kontinenseken, és az állandóan változó, olykor szélsőséges környezeti feltételek között élő állat és növényvilág alkalmazkodási stratégiáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!