Jól sikerült az idei bemutató

2022.08.24. 16:30

A Nemzetközi Reneszánsz Fesztiválon járt a Sárkányos Lovagrend

Zs. K.

Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött a Siklósi Sárkányos Lovagrend. A hétvégén immár nyolcadik alkalommal vettek részt a horvátországi Nemzetközi Reneszánsz Fesztiválon. Bár az időjárás nem a legszebb arcát mutatta, a változékony idő ellenére nagyon sokan voltak kíváncsiak az eseményre. 

– Megtiszteltetés volt, hogy a vasárnapi bemutatónkon hazai és külföldi csapatok - Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrző Egyesület, Corvi Beli, Viteški red Sv. Nikole, Sbandieratori di Palmanova - is közreműködtek 

– mondták. 

Az idén elkészült az idősebb Garai Miklós sírkövén található páncél rekonstrukciója, ami különleges darabja Siklós helytörténetének. A páncélzatot a könyvtárban mutatták be még márciusban, ahol kiállítás nyílt a Garai család történetéről. Azóta már négy kiállítás részeként láthatta a nagyérdemű ezt a rekonstrukciót, legutóbb Szigetvár várában, ahol – fókuszálva a két vár közös történelmére – több más kiállítási tárggyal együtt tárták az érdeklődők elé. Újabb rekonstrukciók is készültek, amelyek várhatóan a következő tárlatot fogják színesíteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában