Fellép a Kiscsillag és a Psycho Mutents is

2022.08.06. 07:18

Sok pécsi szállal zárul ma az Ördögkatlan

Mészáros B. Endre

Fotó: Havran Zoltán

Hagyományosan Katlanfutással indul reggel 8 órakor a nagyharsányi faluközponttól az Ördögkatlan utolsó napja, s délelőtt a Narancsligetben interaktív mesékkel szórakoztatják a gyerekeket. Este ugyancsak a Narancsligetben a pécsi Psycho Mutents ad koncertet, és Törőcsik Mari Emlékestjéről (2021. szeptember 21., Nemzeti Színház) vetítenek filmet. Ez azért is különleges esemény, mert ekkor olyanok is együtt szerepeltek a színpadon, akik amúgy az életben szóba sem állnak egymással. 

A PTE Bölcsész udvara délután popzenei kerekasztallal, jazz és indie-pop koncerttel búcsúzik,  az Offlájn Rezervátumban 23 órától Beck Zoli és Háy János énekel bálnadalokat – közvetlenül előtte ugyancsak ők ketten a Szoborparkban a Háy Come Beck 150. előadását tartják. Az idei utolsó nagykoncertet pedig a focipályán a Kiscsillag adja, Lovasi Andrással az élen.

Villáníkövesden egész nap színházasdi megy, a Mokos pincében Palkonyán a Pécsi Nemzeti színművészének, Köles Ferencnek a vezetésével elköszönnek a Faluturisták, a Vylyan teraszon pedig Závada Pál és Vámos Miklós a vendég. Lesz itt koradélutáni kitűnő jazzprogram is a Hofecker kvintettel, melynek tagja a pécsi Szabó Dániel zongorista. Beremendre is jut egy-két extra zárásképpen: Gyabronka József Dante világát idézi meg a Református templomban, a Szent Mihály templomban pedig kortárs oratórium ősbemutatója lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában