Minden érdeklődőt várnak

2022.09.09. 19:31

A cigányság problémáira fókuszálnak az „Egy lépéssel közelebb” tudományos napon

Immár harmadszor szervezi meg az „Egy lépéssel közelebb” tudományos napot a Bogdán János Alapítvány, a szeptember 10-én 10 órakor kezdődő rendezvénynek a PTE Általános Orvostudományi Kar Szigeti úti új épületének SIOT0033-as előadóterme ad otthont.

Wald K.

Fotó: AS

A hagyományteremtő kezdeményezés célja, hogy ha kis lépésben is, de hozzájáruljanak a cigányság hátrányos helyzetének csökkentéséhez. 

A program keretében a hazai cigányság meghatározó problémáira fókuszálnak, de idén sem a szakmának, hanem sokkal inkább az érdeklődő és nyitott, tudásra és a cigány identitás megerősítésére vágyóknak szólnak az előadások. 

– Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a cigánysággal kapcsolatos kutatások eredményei eljussanak a hétköznapi cigány emberekhez is, hiszen leggyakrabban a probléma forrása a hiteles információ hiánya – közölte dr. Orsós Zsuzsanna egyetemi adjunktus, a Bogdán János Alapítvány elnöke.

A tudományos napon cél, hogy a konferencia alatt kialakuljon egy olyan oldott hangulat, amikor a hallgatóság bátran megnyílik és fel meri tenni a felmerülő kérdéseit. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában