Szombaton nyílik a Zsolnay kiállítása Siklóson

2022.09.27. 08:30

Az elmúlt 12 évben nem rendezett Magyarországon bemutatót a cég - most itt az alkalom

Szombaton 18 órakor nyílik a siklósi várban a Zsolnay Porcelánmanufaktúra és Koczka Kornélia keramikusművész közös kiállítása. Az esemény előtt hétfőn délután sajtótájékoztatón ajánlották az érdeklődők figyelmébe a nagyszabású tárlatot.

Zs. K.

– Nagyon örültünk neki, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra és Koczka Kornélia keramikusművész megkerestek minket, hiszen mi hitet tettünk amellett, hogy a kultúra közvetítése, az értékek megőrzése, a hagyományok ápolása mindennél fontosabb, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ezt a kiállítást is minőségi módon tudjuk majd bemutatni 

– mondta Riegl Gábor polgármester.

Kovács Anett marketingvezető elmondta, a Zsolnay az elmúlt 12 évben Magyarországon nem tartott kiállítást. A 2023-as év viszont igen jelentős lesz, hiszen 170 éves lesz a Zsolnay Porcelánmanufaktúra. Mint fogalmazott, szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen a pandémia idején is tudtak fejleszteni, működött a gyártás, és ebben az időszakban felkészültek arra, hogy a jövőben ne csak a tradicionális vonalat képviseljék, hanem nagyon sok új fejlesztéssel, modern, letisztult irányvonalú termékekkel rukkoljanak elő. A jubileumi évnek egy méltó indítást tudnak adni a siklósi várban nyíló kiállítással, ahol a látogatók megtekinthetik majd a Budavári Palotában található Szent István terem tárgyainak hű másait, illetve a tradicionális termékeken kívül az új, modern fejlesztésekből is ízelítőt kap az érdeklődő.

Gráin Edina, a Zsolnay manufaktúra gyártmányfejlesztési vezetője arról beszélt, hogy Koczka Kornélia alkotásai kiválóan beilleszkednek az új Zsolnay Home Design irányvonalába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában