Láthatatlanok

2022.10.15. 21:11

Filmvetítéssel indul a megemlékezés

A nemzeti ünnepen a Láthatatlanok című filmet nézhetjük meg a pécsi Kodály Központban. Az október 23-ai ünnepi programon a részvétel ingyenes, de jegyhez kötött.

bama.hu

A legtovább kitartó 1956-os szabadságharcosok voltak, mégis sokak előtt ismeretlen a mecseki Láthatatlanok küzdelme. Három egykori forradalmár szemén keresztül emlékeznek vissza a történetekre a Láthatatlanok című dokumentumfilmben.

A film a visszaemlékezéseken keresztül, látványos animációs betétekkel mutatja be a brutális szovjet túlerővel szembeni szabadságharcot, amelyet 1956-ban, a forradalom leverése után vívtak a pécsi és környékbeli lakosok. A hegyen történtekről eddig csak töredékes visszaemlékezésekből és egy hadinaplóból értesülhettünk, a filmben azonban három, a világ különböző pontjaira szakadt egykori szabadságharcos mondja el, mit élt át.

A vetítésre, és az azt követő Palya Bea-koncertre jegyeket a ZsÖK NKft. infópontjain lehet személyesen igényelni. Egy fő maximum négy jegyet igényelhet.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!