Az év légiutas-kísérője

2022.10.11. 15:49

Kötetbemutatóval köszöntik születésnapja alkalmából Darvasi Lászlót

Évtizedek óta az egyik legjobb elbeszélőként tartják számon Darvasi Lászlót, aki idén egy új kötettel bővítette a magyar irodalom tárházát. Új könyvének címe Az év légiutas-kísérője, ami igazi mesternovellákat tartalmaz. Október 14-én a Tudásközpontban találkozhatunk az íróval, könyvének pécsi bemutatóján.

bama.hu

Vidékiként elköltözni a fővárosba érdekes élmény, de még érdekesebb, amikor évek múltán visszaköltözünk a rég elhagyott helyre. Igazából már pár hónapos távollét után is észreveszed, hogy nem tudod elengedni a régi helyet, hozzád nőtt, és ha pár napra is, de visszavágysz, hogy újra megtapasztald az ottani létet. 

Darvasi László új művében is a magyar vidék a helyszín, ahova elköltözött, ahová elszakadni képtelen felnőttek térnek vissza újra és újra, ahol a különböző generációk nem értik egymást, mindezt a legváltozatosabb módokon. A novellákban jelen van a humor, a legkomorabb helyzetekben is felüti fejét a fantázia és a legváratlanabb helyzetekben is felszikrázik a költőiség. 

A kötetbemutatón Takáts József irodalomtörténész és Ágoston Zoltán, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője beszélget Darvasi Lászlóval. Az október 14-ei esemény a Csorba Győző Könyvtár, a Jelenkor folyóirat és a Szépírók Társasága együttműködésével valósul meg, akik ezzel a könyvbemutató beszélgetéssel köszöntik az októberben hatvanéves szerzőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában