Mit mesél az égbolt?

2022.11.27. 10:04

Csillagos utazáson vehetnek részt a gyerekek

Felnőttként is lenyűgöz minket a csillagok világa, de gyerekként még inkább. Ezek az eget fényessé tevő pontok megannyi mesét rejtenek, amelyek közül november 27-én, délelőtt 11 órakor meg is ismerkedhetünk párral a Planetáriumban.

Cz. E.

Fotó: Dodó Ferenc

Az előadás elsősorban az 5-8 éves korosztálynak szól, amelynek keretében könnyed, játékos formában szerezhetnek ismeretet a gyerekek. Az előadó kérdez-felelek formában vezeti rá a kicsiket az általuk látottak és tapasztaltak alapján az égbolt látványával, jelenségeivel kapcsolatos tudnivalókra, amelyekhez aztán magyarázatot is fűz. Szó esik a különböző fényjelenségekről, beszélnek majd az égbolt, a szivárvány és a csillagok színeiről. Megismerkednek a kicsik a legfontosabb csillagképekkel és közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a Nappal és a Holddal, a két legfontosabb és legismertebb égitesttel.

Az előadás harminc percen keresztül nyit ablakot az égboltra. A Zsolnay Negyed az öt év feletti, nagyobb óvodásoknak ajánlja a Mesék a csillagokról című műsorát.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában