Országos Rajzfilmünnep

2022.11.18. 14:17

Megyénk öt helyszínén most a rajzfilmeké a főszerep

Idén november 18-a és 20-a között kilencedik alkalommal kerül sor az Országos Rajzfilmünnepre. Ahogy a fesztivál címe is jelzi, nem csak egy helyszínre koncentrálódik az esemény. Megyénként 5-7 helyszín biztosítja a teljes kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak, az egész családnak.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Ivan Marc

Baranya megyében Babarc, Kétújfalu, Mágocs, Pécs és Villány csatlakozott a rendezvénysorozathoz. A vetítések mellett a helyszínek többsége izgalmasabbnál izgalmasabb kísérőprogramokkal (kézműves foglalkozás, kvíz, totó, táncelőadás, stb.) várja a látogatókat.

A babarci könyvtárban pénteken 15 órától a Mézga Aladár különös kalandjai, A nagy ho-ho horgász, és a Kérem a következőt című rajzfilmeket vetítik, 18 órától szintén várják a gyerekeket magyar animációs filmválogatással.

Kétújfalun az Elemy Sándor Művelődési Házban pénteken 15:30-tól családi programra várják az érdeklődőket. A pogácsázós teadélutánon Jankovics Marcell – Az égig érő paszuly diafilmvetítéssel kezdenek, majd késő délutánig rajzfilmeket vetítenek majd Bálint Ágnes műveiből, és különböző stúdiók munkáiból. Szombaton 14 órától A kiskakas gyémánt félkrajcárja és A telhetetlen méhecske című mesével kezdődik a program, majd lesz rétest is kóstolhatnak a gyerekek. 

A mágocsi művelődési házban pénteken 17 órakor a nagyobbakat várják a kisterembe, akiknek a Picture Start, KEDD, Ionart, KGB stúdiók munkáiból vetítenek. Szombaton 10 órától Bálint Ágnes rajzfilmjeit, 14 órától pedig magyar népmeséket nézhetnek a gyerekek. 

Pécsen a Melinda Közösségi Házban kettős ünnepre várják az érdeklődőket szombaton 10-18 óráig között. Ekkor tartják a névadójuk névnapját, Melinda napot, melynek keretében bemutatkoznak állandó csoportjaik, emellett a rajzfilmünnep keretében sorra vetítik le a szórakoztató meséket. 

Villányban az óvodában és az iskolában zajlanak a vetítések a pénteki napon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában