Könyvekből sosem elég

2022.11.19. 11:36

Retro könyvvásár: vadásszunk újabb köteteket a polcunkra

Ha régóta keresünk már egy könyvet, akkor a retro könyvvásáron kell látogatást tennünk november 19-én, déltől a Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági Tanuló tér udvarán.

Cz. E.

Forrás: Retro könyvvásár

Fotó: Márkus István

Könyvből sohasem elég. Mindig van olyan kötet, amiről egyszer csak úgy érezzük, hogy az nekem kell. De vannak olyanok esetek, amikor az adott kötetet már nem nyomják újra, ekkor veszi kezdetét a vadászat. Előszeretettel látogatjuk meg az antikváriumokat városunkban, keresve a megsárgult lapos Agatha Christie regényeket vagy éppen egy olyan kötetet, aminek egy oldala sem hiányzik. Sajnos, néha ilyen is előfordul, de ezekre a problémákra gyors megoldás a használt könyveket árusító boltok és könyvvásárok.

A Pécs szívében található Retrováriumnak is nevezett könyvudvar a könyves ínyencségek mellett bakelit lemezeket is kínál, illetve jó idő esetén kulturális és közösségi programokkal is várják az érdeklődőket. Talán most, hogy beköszöntött ez az esős időszak kültéri rendezvényt nem fognak tartani, a de a város könyvtárai tele vannak programokkal, amelyekre érdemes elmenni és még megázni sem fogunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában