A képek állítanak emléket

2022.11.29. 20:25

Vida Dezső képeit is megtekinthetik a siklósi vár látogatói

Állandó kiállítás nyílt a siklósi várban Vida Dezső 2016-ban elhunyt festőművész képeiből.

Zs. K.

Forrás: Siklósi önkormányzat

A Lovagteremben rendezett megnyitón Kovács Ferenc festőművész, Riegl Gábor polgármester és Szentgyörgyváry Péter várkapitány köszöntötte a megjelenteket. Siklós díszpolgárának alkotásait a folyosón, az Istókovits-képekkel szembeni falon helyezték el. 

A siklósi önkormányzat idén 25 festményt vásárolt Vida Dezső örökösétől azzal a szándékkal, hogy méltóképpen megőrizze és bemutassa a festőművész munkásságát, műveit. A képek egy részét a Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal frekventált helyiségeiben helyezték el, most pedig a többi a siklósi várban kapott állandó helyet.

Vida Dezső 1930 április 21-én született Siklóson. 1990-ig rajzot tanított Siklóson az általános iskolában, valamint a Táncsics Mihály Gimnáziumban. Alapító tagja az 1990-ben létrejött Siklósi Szalonnak, kollektív tárlatokon vett részt, illetve egyéni kiállításaival is országos elismertséget szerzett. 1995-től a siklósi vár rendszeres kiállítója volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában