A Pál utcai fiúk zenekar is fellép Orfűn

2022.12.30. 11:13

Elmélázva elmerülünk az emlékekben

A Pál utcai fiúk sokaknak egyet jelent Bokával, Nemecsekkel, a grunddal – sokaknak meg azzal a dallal, hogy „Hány évig tart még a nyár? A szívünkben örökké talán. Hány évig tart még a csók az arcunkon, ami sohase volt?”

bama.hu

Utolsó év, elmúlik a nyár, dúdoljuk majd félhangosan, amikor a színpad felé sétálunk, pedig messze nem múlik még el, június lesz ugyanis, amolyan baranyai június, Orfűn, és nem is ez az utolsó év, vagyis nagyon reméljük, hogy nem, sem nekünk, sem nekik, a zenészeknek, és nem, nagyon nem gondolunk arra, hogy a zenekar, ami miatt most itt vagyunk, éppen negyven éve alakult meg. Merthogy nekünk örökké a fiatalságunk marad – ezért is énekeljük majd együtt Lecsóval, hogy az eszme marad csak, az arcok mások, a forradalomból viccet csináltok, ha semmi se szent és semmi se számít, miért hazudnék bármit? 

A Pál utcai fiúk egykoron a legjobb magyar alter zenekar volt, első két albumuk instant klasszikus, a kilencvenes években az volt a minimum, hogy tudtuk kívülről az összes szöveget, a pécsi Kispál még csak kopogtatott, amikor a szigetszentmiklósi szabadcsapat már nagyban büntetett a színpadon, és mutatta meg, hogy van élet az súlyosan semmilyen popzenén túl is.

Június 28-án, a Fishing on Orfű fesziválon mindenesetre kiderül, hogy még ma is érvényesek-e az egykori slágerek. Nekünk nincsenek kétségeink: azok, nagyon is azok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában