A Lazarvs koncertje után garantált a nyakfájás

2022.12.28. 13:31

Ezen az estén nem lesz kegyelem

Metál az ész, hirdette a Pokolgép egyszer régen, és mi el is hittük neki. Mondjuk akkor még más volt a világ, a betonházak között nem vártak csodák. Nem meglepő hát, hogy akkoriban szinte mindenki metálos volt.

bama.hu

Aztán szinte egy csapásra omlott össze minden, ment a hosszú haj, ment a kegyetlen tekintet, ment a mikrofonba hörgés, ment a sátánközpontú szöveg – és jött helyette a konzummetál, érthető sorokkal, dallamos gitárral, képernyőképes énekesekkel, tévé-kompatibilis frontemberekkel. Ám azért ne higgyük, hogy meghalt a rock and roll – inkább csak visszavándorolt oda, ahonnan elindult. Szóval valahova mélyre. És ez a mélység új színt adott a műfajnak: a koszosság, a nem-kiszámíthatóság azt eredményezte, hogy egyszer csak újra hiteles lett a kemény zene.

És ennek a kemény zenének talán a legjobb magyar képviselője a Lazarvs. Ugyan már visszatérő vendégek a Fishing on Orfű fesztiválon, valójában minden egyes koncertjük után úgy érezzük: ez volt az év bulija. Mert a színpadról legördülő energiának nem lehet ellenállni: ha az elején csak visszafogottan is, de elkezdünk bólogatni az első dalnál – és az utolsóig nem is hagyjuk abba. De pont jó ez így: a másnapi nyakfájást ezerszeresen felülírja az élmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában