Három karácsonyváró eseményt is rendeznek

2022.12.17. 08:55

Kézműveskedhetünk és táncolhatunk is a Pécsi Kulturális Központban

A Pécsi Kulturális Központ tovább színesíti ünnepi programjai sorát december 17-én is. Ezen a téli napon három karácsonyváró eseményre is várják az érdeklődőket.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Makovics Kornél

Az egész család számára készülnek délelőtt 10 és délután 6 óra között egy kis adventi programkavalkáddal. Lehetőség lesz kézműveskedni öt helyszínen is. Karácsonyi díszeket, ajándékokat alkothatnak a helyszínre látogatók a Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola, a PKK Egyedülálló Szülők Klubja és az Öko-kuckó vezetésével. Kitelepül a napon a PKK Kreátor Lego Klub, és társasjátékozásra is lehetőség nyílik kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Sor kerül Kerekítő foglalkozásra is, ahol mondókás játékokkal készülnek a 0-3 éves kisgyermekek részére.

És ez még semmi, hiszen a Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola előadásában Menjünk Együtt Betlehembe! címen a karácsonyi ünnepkör néphagyományaiból láthatunk válogatást. Mindemellett pedig táncházzal is készülnek az egész családnak, valamint a PKK Nyitott Színházi Műhely ünnepi darabjával, a Szálljon szívünkbe a szeretet!-tel hivatott emelni az esemény meghittségét. 

Szintén december 17-én, délután fél 4-kor a Mecsekszabolcsi fenyőfánál szervez a PKK karácsonyi ünnepséget, amely aztán a Bródy téren folytatódik. 

Aznap 7 órakor pedig részt vehetnek az érdeklődők az évzáró Pygros görög táncházon az Apáczai Művelődési Házban, ahol a buzuki különleges muzsikájára az érdeklődők együtt táncolhatják a zorbát és sok más hagyományos görög lánc- és körtáncot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában