Negyven év

2022.12.14. 21:34

Kiállítással emlékeztek meg az elmúlt évtizedekről

Fennállásának negyvenedik születésnapját ünnepelte december 14-én a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Háza.

Cz. E.

Forrás: Youtube

Az intézmény az elmúlt négy évtizedben megvalósuló kezdeményezéseivel, programjaival a régió kulturális életének palettáját színesítette. Erre az időszakra emlékeztek vissza az évfordulós napon, amelyen megelevenedett a ház múltja, jelene, jövője.

Az ünnepség egy mazsorett bemutatóval vette kezdetét, amit az ANK Művészeti Iskola Mazsorett Együttes adott elő Tandiné Mosgai Andrea koreográfiájával. 

A múltidéző beszélgetés felvezetéseként a SARAbande gitáregyüttes jubileumi koncertje volt hallható, amelyen elhangzott Paul McCartney Yesterday című száma is, ami tökéletes megalapozója volt egy a múltba történő utazásnak. A beszélgetés során Turi Katalin, az ANK egykori főigazgatója beszélgetett egykori és jelenlegi dolgozókkal, köztük Mészáros Andrással, Kosaras Attilával, Gombosi Attilával, Sramó Gáborral, Dombi-Mirolya Lizával, Füzesné Schmidt Ilonával, Koszits Attilával és Bocz Jenővel. Minden eszmecserét egy-egy előadás vezetett fel, ami valamilyen módon, de köthető az adott beszélgetőpartnerhez. Így részeseivé válhattak az érdeklődők a Mecsek Táncegyüttes előadásának, egy az intézetben működő TV stúdió által készített videónak, egy Karinthy Frigyes versnek Birkmayer Bíborka előadásában, társastánc bemutatónak, a Skoge zenekar Bőrömbe festék című dalának bemutatójának és egy break táncelőadásnak is.

Az ünnepség folyamán egy tárlatot is megnyitottak plakátokból és a Dunántúli-Napló fotóriporterének, Laufer Lászlónak a fényképeiből, amelyek az elmúlt évek rendezvényeit mutatták be. A kiállítás megtekintésére 2023. január 7-ig van lehetőség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!