Hitélet

2022.12.03. 11:38

Koncerttel köszönték az áldozatos munkát

Illusztráció

Fotó: SirChopin

Immár egy évtizedre visszanyúló hagyomány, hogy a Pécsi Egyházmegye hivatalaiban, plébániáin, intézményeiben dolgozó munkatársaknak és önkénteseknek ünnepi hangversennyel köszöni meg áldozatos munkáját és szolgálatát a Püspöki Hivatal. 
 

– Idén az egyházmegye 34 plébániájáról, a Püspöki Hivatalból, valamint a fenntartásában működő 16 egyházi intézményből, továbbá az egyházmegye területén szolgáló szerzetesrendekből mintegy ezer munkatárs, önkéntes szolgálattevők és családtagjaik vettek részt a november 26-án, advent első vasárnapjának előestéjén Pécsett, a Kodály Központban megtartott hangversenyen

 – adta hírül a Pécsi Egyházmegye
Az elhangzott zeneművek a PTE Rézfúvós Kvartettje, a PTE Harsonaegyüttese, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium Scholája, Szigeti Boldizsár, a Szent Mór Iskola és a PTE Művészeti Kar Különleges Tehetségek osztályának tanulója, Boros Mihály zongoraművész, Tompity Vanda, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola hallgatója, a PTE Trombita Szex­tettje, a PTE Harsonaegyüttese, a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola diákjai, valamint a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium Laudate leánykara és fiú kamarakórusa előadásában csendültek fel. 

Az eseményen Felföldi László pécsi megyés püspök köszönetét fejezte ki az est fellépőinek a felkészülés áldozatos munkájáért és az előadásokért. – Sok küzdelem van a munkájukban, azért is jelentenek az előadásaik olyan gazdag ajándékot számunkra. A lemondás, a szenvedés, az áldozat és a szeretet mindig ajándék, de csak az a szeretet ajándék, amely mögött valódi lemondás, szenvedés és áldozat van – hangsúlyozta a főpásztor beszédében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában