Rangos versenyen bizonyítottak a növendékek

2023.01.09. 15:28

A siklósi zeneiskola eddigi történetében a legnagyobb sikert érték el a hegedűs lányok

Zs. K.

Tavaly is számos versenyen bizonyítottak a Siklósi Zeneiskola hegedűs növendékei. Dolgos Éva hegedűtanár tanítványai novemberben Szlovákiában (Galántán) vettek részt a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen, ahonnan Szamosi Benedek Szabolcs ezüst, Zichy Mária Josefa bronz, Krutek Anna és Vertike Anna Viola pedig aranyérmekkel tértek haza. Nem sokkal később hazánk egyik legnívósabb hegedűversenyén, a három évente megrendezett XVII. Országos Koncz János Hegedűversenyén szerepeltek sikerrel. A verseny döntőjébe csak az előzetes régiós válogatókon nyújtott magas szintű játékkal lehet bekerülni. Ezúttal az ország 26 zeneiskolájából kiválogatott 39 gyerek mérhette össze tudását.

Krutek Anna az első, Vertike Anna Viola pedig a második helyezést érte el a rangos megmérettetésen, amely a Siklósi Zeneiskola történetében az eddigi legjobb eredménynek számít. Emellett Dolgos Éva felkészítő tanári különdíjban részesült.
A siklósi hegedűtanár elmondta, több mint két évtizede viszi szerepelni a tanítványait erre a versenyre, és az elmúlt években volt már első, és második helyezés és különdíj is, amelyet a siklósi hegedűsök magukénak tudhattak, olyan viszont még nem fordult elő, hogy egy kategóriában az első és a második helyet is elhozzák, ezért kiemelkedő a két 9 éves növendék eredménye. Krutek Anna és Vertike Anna Viola első osztályos koruk óta hegedülnek, és nyilvánvalóan még sok szép eredmény áll előttük.

– Anna és Viola történelmet írtak, mivel a siklósi zeneiskolánk eddigi történetében ilyen bravúr még nem fordult elő. Krutek Anna a Gálahangversenyen is játszhatott, ami nagy szó ezen a rangos versenyen, hiszen itt csak és kizárólag a korcsoport nyertese léphet fel 

– mondta Dolgos Éva.
Az idei évben folytatódik a versenyzés, februárban a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola által meghirdetett XXI. Sistrum Zenei Versenyekre készülnek a növendékek, március elején pedig Törökszentmiklóson, sok ország versenyzőivel a IX. Nemzetközi Hegedű Fesztiválon vesznek részt a Siklósi Zeneiskola növendékei.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában