Busók fotókon

2023.01.13. 12:56

Elevenítsük fel az elmúlt évek busójárásait

A farsangi időszak egyik legnagyobb eseménye a Mohácsi Busójárás. Idén is biztosan nagy tömegeket fog megmozgatni ez a rendezvény. Ez az esemény a témája annak a fotókiállításnak is, ami január 13-án, délután 5 órakor nyílik meg a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házában.

Cz. E.

Fotó: Szabó Imre

A farsangi időszak hivatalosan január 6-ától, Vízkeresztnapjától veszi kezdetét és egészen hamvazó szerdáig, február 22-éig tart. A Busójárás utolsó napja is ekkora esik. Ez a végső alkalom arra, hogy a fűzfából faragott, hagyományosan állatvérrel festett, birkabőrcsuklyás maszkot viselő alakokkal közösen búcsúzzunk el a hideg évszaktól, és köszöntsük a tavasz eljövetelét.  

Dr. Szentpéteri József és Polónyi István párosa több éven át követte a busókat, hogy kameráikkal megörökítsék ezt a nagy népszerűségnek örvendő eseményt. A több évet felölelő fotódokumentációból állították össze kiállításuk anyagát, amellyel minden érdeklődő újra átélheti az elmúlt évek busójárásait.

A tárlat megnyitóján a VIT zenekar is közreműködik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában