Mozgalmas lesz a február az MCC háza táján

2023.01.25. 15:04

Halhatatlan sportolók érkeznek, de a Kennedy-gyilkosság és a rejtélyes Z generáció is téma lesz

Január végén és februárban több programra számíthatunk a Mathias Corvinus Collegium pécsi képzési központjában.

Mohay Réka

Fotó: Dömötör Csaba

Január 31-én, kedden 17 órától Dunai Antal futballistával és Jónyer István asztaliteniszezővel találkozhat a közönség a „Bajnokok Ligája” est során. A sportolókkal sikerekről, munkáról és alázatról, a sport iránti szenvedélyről beszélgetnek majd, valamint a világversenyeken szerzett érmeiket is megmutatják. Személyes tapasztalataik alapján első kézből hallhatnak a résztvevők arról, hogy hogyan válhat valakiből olimpiai, vagy világbajnok.

Február 6-7. között középiskolások számára rendeznek vitaversenyt, február 15-én 17 órától pedig „Ki ölte meg Kennedyt?” címmel Hahner Péter történész lesz a központ vendége, aki „A nem létező rejtély – Tizenöt kérdés és válasz a Kennedy-gyilkosságról” című könyvét alapul véve beszél a titokzatos eseményről.

Február 21-én 17 órától Csepregi Gábor magyar származású kanadai filozófus, filozófiai antropológus érkezik Pécsre. „Láss más szemmel! – A vezető mint vendég” című előadásában az egy-egy adott területre kívülről érkező vezetők tapasztalata alapján arra keresi a választ,  hogyan tudunk távolságot tartani és új kontextusba helyeztve másképp látni a környezetünket.

Február 28-án, kedden 17 órától a „Szülők Akadémiája: A rejtélyes Z-generáció” címmel hallhatjuk Bereczki Enikő intergenerációs szakértő tréner és dr. Guld Ádám kommunikációs szakember, a PTE docense előadását. – A Z generációról, a mostani 13-26 évesekről kialakult sztereotípiák, például, hogy nehezen motiválhatók, érdektelenek, csak a telefonjukat nyomkodják, képtelenek a kitartó erőfeszítésre, nem akarnak felnőni, és még hosszasan sorolhatnánk, abból is fakadnak, hogy keveset tudunk a világukról – vélekednek az előadók.

– Szülőként, pedagógusként, munkaadóként vagy munkatársként azonban elengedhetetlen, hogy együttműködjünk velük, túl tudjunk lépni az előítéleteinken, megoldjuk az esetleges konfliktusokat, a generációs szakadékot ne tovább mélyítsük, hanem áthidaljuk, hiszen az új perspektívákkal és számtalan új készséggel gazdagodó, sokszínű, multigenerációs közösségektől várhatjuk a jövő problémáinak megoldását – olvashatjuk az előadás célkitűzését a program ismertetőjében.
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában