Koreai remekmű az Apollóban

2023.01.25. 11:25

Most biztosan lesz miről beszélni hazafelé menet

Ha szerdai esti programnak a filmnézést választottuk, és mondjuk a pécsi Apolló mozi lenne a célállomás, akkor úgy készüljünk, hogy nem lesz könnyű az éjszakánk – mert annyira felpörgeti az agyunkat a film, hogy még éjfél felé is a látottakon gondolkodunk majd.

bama.hu

A titokzatos nő című filmet az a Park Chan-wook rendezte, aki az Oldboy és A szobalány alkotója is. Ez már önmagában is garancia arra, hogy nem fogunk unatkozni a vászon előtt, és az is biztos, hogy a film vége felé már azt sem tudjuk, hogy ki a jó, és ki a rossz. Jelen munkájáért a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb rendezőnek járó elismerést kapta – és persze, ne emiatt rohanjunk a pénztárhoz, sokkal inkább azért, mert sanszosan ez lesz az a film, amire sokáig emlékezni fogunk.

A történet szerint egy különös körülmények között a mélybe zuhant sziklamászó ügyén dolgozik Hae-jun nyomozó. Az eset felgöngyölítése során megismerkedik a titokzatos és vonzó özveggyel, Seo-rae-val. A kihallgatások alatt egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és Hae-jun az ösztönei helyett egyre inkább az érzéseire hallgat, átlépve a szakmai határokon. Egy évvel az ügy lezárása után ismét keresztezik egymást az útjaik, és a detektívnek a megoldatlan bűnügy mellett saját elfojtott érzéseivel is szembe kell néznie.

Sejtjük, hogy mi lesz a sztori? Igen – de nem az lesz. Meg tudjuk tippelni, hogy mi lesz a csattani? Persze – de nem az lesz. Sokáig törjük majd a fejünket a vége főcím után a látottakon? Nyilván – és ez így van jól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában