Még egy este erejéig nyitva áll a hotel

2023.01.20. 10:18

Rejtő legmulatságosabb regénye elevenedik meg a színpadon

A MáskusZínház társulata nagy örömmel és szeretettel várja az érdeklődőket Karantén-színházukba. Két napra újra előadásra tűzik a Rejtő Jenő Vesztegzár a Grand Hotelben című regénye alapján színpadra állított Grand Hotelt. Január 20-án 19 órakor a közönség előtt újra megnyitja ajtajait a szálloda.

Cz. E.

Forrás: markuszinhaz.hu

Az előadás az irodalom, a képzőművészet és a színház sajátos találkozási pontja. A színészek megidézik azt a kávéházi hangulatot, ahol P. Howard vetette papírra regényeit.  Mire a néző észbe kap, már egy szingapúri hotel nappalijában találja magát, ahol egy rejtelmes kór ütötte fel a fejét. A hotel blokád alá kerül. Senki se ki, se be. Minden rendű és rangú szélhámossal zsúfolt szállodában rejtélyes események követik egymást.

Az író pedig diktál, Szidónia gépel és a közönség előtt feltárul egy hátborzongató, kegyetlen gyilkosság és a szerelmek sorozata.  Az esemény előre haladtával azonban felborul a rend, és már nem tudni, hogy az író gondolatai, vagy a szereplők írják a történetet. A kiadó pedig már tűkön ülve várja a regény kéziratát. Szidónia pedig retteg, mert, ha nem készül el a regény, akkor Jenő úr légiósnak megy Afrikába.  

A darabot egy szünettel és hat szereplővel játssza a társulat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában