Sorozatajánló

2023.01.04. 13:58

Szerethető limonádé: újra bevette a francia fővárost Emily

Párizs szerelmeseit, valamint a Netflix női közönségét már az első évaddal megnyerte magának az Emily Párizsban című sorozat. A második szezon is hatalmas érdeklődést hozott. Decemberben pedig debütált a harmadik is, ami jó volt, de mégsem tudom azt mondani, hogy részemről nem tört meg a rajongás.

Cz. E.

Fotó: STEPHANIE BRANCHU/NETFLIX

Az évad ott folytatódik, ahol abba maradt a második. Emily nagy szakmai döntés előtt áll, de egyszerűen képtelen határozottságra. Persze, megmagyarázzák a készítők, hogy miért szenved ennyit emiatt, de ennek kicsit lógott a lába. De mint mindig, Emily mindent megold, és minden jó, ha a vége jó. Ezzel indítunk, és már itt éreztem azt, amit az első évadban még nem annyira, hogy egyszerűen nincs olyan akadály a munkában a főhős számára, amit ne tudna megoldani.

Hogyha ezt nem minden epizódban játsszák el, akkor talán még elbírta volna a tűrésfaktort. Egyáltalán nem volt életszagú. Rendben van, hogy ez az alkotás egy limonádé ízű és szagú sorozat, de ha csak egy kicsit reálisabb lett volna, és legalább két rész erejéig a csávában hagyja főhősét, hogy az fejlődhessen és tanulhasson, sokkal jobb lett volna. De ilyen nem történt, Emily tökéletes a szakmájában, akinek munkamániája és sikere nem csak a sorozatban lévő munkatársait lombozza le, hanem magát a nézőt is. 

Nem zavarnak a klisék, hiszen számtalan olyan könyvet olvasok, vagy sorozatot, filmet nézek, ami egy kaptafára készült. De amikor az évad utolsó részének végén bedobják a nagy bombát - ami után nem is kaptunk több részt -, akkor éreztem, hogy itt most engem elvesztettek egy kicsit. Mert három szezonon keresztül azt várjuk, hogy mindenki kedvenc éttermes sráca, Gabriel és a munkamániás, de szerethető Emily végre összejöjjenek. Miért nem lehet úgy lezárni egy évadot, hogy kicsit megnyugodjon a néző lelke - főleg ennyi rész várakozás után -, és akkor majd ütős első résszel indítják a negyedik szezont a készítők? Persze, tudom a választ, fent kell tartani a feszültséget, az érdeklődést, hogy következő alkalommal is szereplőkkel tartsunk. De valahol ez már talán unalmas.

A mellékszereplők most viszont sokkal nagyobb reflektorfényt kaptak, és nem egyszer érdekesebbnek is bizonyult, mint Emily élete. Többet kapunk Mindyből, az ázsiai bartánőből, és Slyvieből, a goromba főnöknőből. És feltűnik a színen egy család, akik sok problémát és akadályt görgetnek mindenki elé. 

A második évad gyengeségei ellenére a készítők jól felépítették és kidolgozták a történeteket, csak éppen egyik túlzásból estek a másikba.  Nem mondom, hogy ez egy rossz sorozat, mert nem. Limonádé sok-sok drámával, romantikával, és ilyenre is szüksége van az embereknek, de egyes helyeken túltolták az alkotók. A következő évadot is nézni fogom minden hibája ellenére, de nagyon remélem, hogy egy bizonyos kártyát nem fognak benne kijátszani, mert ha igen, akkor ott lehet megszakad a kapcsolatom Emilyvel és barátaival. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában