Programajánló

2023.02.02. 09:56

Nem egy szimpla testmozgásra invitálnak

Sosem késő elkezdeni tréningezni a testünket és a tudatunkat. Ha mindezt pedig egyszerre tesszük, akkor még jobb. Erre lehetőséget pedig Pécsen is találunk, hiszen Nagy Eszter vezetésével, a Pécsi Flamenco Egyesület tánctermében jobban megismerhetik az érdeklődők testüket és tudatukat február 2-án délután 5 órai kezdéssel.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: © Unger Tamás

Ha belegondolunk, akkor igazából életünk minden pillanatában mozgást végzünk. A tudatosságunkkal pedig meg tudjuk figyelni testünk mozdulatait, valamint gondolataink, érzeteink és érzéseink folyamatait. Az órán bárki számára elvégezhető gyakorlatokat végeznek a résztvevők, miközben teljes figyelemmel fókuszálhatnak testrészeikre és azok mozgásaira vagy éppen mozdulatlanságaira.

A tudatos mozgással egyszerre gyógyítható a test és a lélek. Egy ilyen foglalkozás nem arról szól, hogy az ember fogyjon, hanem arról, hogy egy bizalommal teli nyugodt környezetben megkereshető és ápolható az ember saját kapcsolata a testével. De pozitív mellékhatásként erősödhet a tartás, egyenesebb lehet a hát és javulhat a derékfájás is.

Az órára előzetes jelentkezés szükséges, amiről bővebb információ az alábbi linken olvasható:

https://www.facebook.com/events/2368970003268982/2368970009935648/?active_tab=about

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!