Scorsese és Tarantino egyik kedvenc filmje is ez

2023.03.23. 09:56

A francia filmtörténet legnagyobb bűnügyi rendezőjének alkotását vetíti az Apolló Mozi

A 13. Frankofón Filmnapok keretében a pécsi Apolló Mozi vetíti A vörös kör című francia filmet is március 23-án délután 5 órai kezdéssel.

Cz. E.

Fotó: Laufer László

Az 1970-ben játszódó alkotás főszereplője Alain Delon, akit az ötéves börtönbüntetését letöltött, frissen szabadlábra helyezett Coreyt karakterében láthat a közönség. A férfinak van egy-két elintézetlen ügye a volt bandájával. A film másik fontos karaktere Vogel, a brutális gyilkos, aki megszökik az őt börtönbe szállító vonatról. A két bűnöző azonban találkozik, ami ideális alkalomnak látszódik arra, hogy közösen kiterveljenek valamit. A célpontjukként egy ékszerboltot választanak, azonban Mattei felügyelő állandóan a nyomukban van.  

A filmet az a Jean-Pierre Melville jegyzi, akit a film noir legnagyobb francia mesterének is tartanak. A francia filmtörténet legnagyobb bűnügyi rendezőjének filmje végig feszültségteli izgalmat ígér. 

A Télérama így írt az alkotásról, ami egyébként Scorsese és Tarantino egyik legkedvesebb filmje is: „A vörös kör azoknak a ritka filmeknek az egyike, amelyeknek minden képkockája aranyat ér.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában