Új generáció veszi be Párizst

2023.03.24. 09:56

Amikor a műfajok keverednek, akkor mindig valami különleges születik

Március 23. és 26. között a főszerep a franciáké, hiszen zajlik a 13. Frankofón Filmnapok a pécsi Apolló Moziban. Március 24-én, délután fél 6-os kezdéssel vetítik A gáláns indiák című dokumentumfilmet.

Cz. E.

Fotó: AS

Az alkotásban a párizsi Opera Bastille-ban járunk, ahol harminc hip-hop, krump, break és vogue táncos premierjén járunk. A bemutatott darab Clément Cogitore rendező, és Bintou Dembélé koreográgus első alkotása. A duó úgy döntött, hogy az urbán táncokat az operával vegyítve viszik színpadra Jean-Philippe Rameau A gáláns indiák című operabelattjét, ami a barokk kor egyik igazi mesterműve.  

A film nézése során a néző részesévé válik a próbáknak, a nyilvános előadásoknak, miközben a társulat számos kalandba keveredik és még politikai kérdések is felütik fejüket az alkotásban. De talán a mű legfontosabb kérdése, hogy vajon be tudja-e venni a művészek új generációja Bastille erődítményét.

A heti francia kulturális és televíziós napilap, a Téléram így írt a filmről: „A legszebb ebben az összművészeti filmben az a fúzió, amely a szemünk előtt zajlik a táncosok és a lírai énekesek között.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában