Különleges passiót mutatnak be Harkányban

2023.03.29. 15:48

Egy fiatal, fekete zakós szemszögéből láthatjuk szombaton Jézus szenvedéstörténetét

Zs. K.

Fotó: Czene Zoltán

Szombaton 19.30-tól a harkányi Jézus Szíve Plébánia szervezésében passióra várják a hívőket a katolikus templomhoz. Jézus szenvedéstörténete a harkányi egyházközség szereplésével egy fiatal szemszögéből lesz látható. 

Létai Hanna, a harkányi egyházközség ministránsvezetője passió rendező-szervező képzésen vett részt Budapesten, a pasaréti plébánián, ahol többedmagával betekintést kapott a szervezésbe, az előkészületekbe és a színészi technikákba. A harkányi passiójátékhoz a Pasaréti Ferences Plébánia mindent biztosított, a jelmezeket és a kellékeket.

– Nekem ezzel a passióval nem a verseny a célom a környékünkön már hagyományosan előadott passiókkal szemben, hanem új dolgot szeretnék alkotni, amely megmozgatja az embereket: kicsiket, nagyokat, fiatalokat és régóta fiatalokat, ugyanis ki kell lépnünk a komfortzónánkból – írta közleményében Létai Hanna. – Ez a passió más, azokhoz képest, amiket megszoktunk, ugyanis egy fiatal, azaz a fekete zakós szemszögéből mutatja be Jézus szenvedéstörténetét. A fekete zakós egy jómódú keresztény család gyermeke és gondok nélkül éli a „vasárnapi keresztény” életét, de mindeközben mérhetetlen űr tátong a lelkében, melyet sikerrel kíván betölteni. Kételkedik mindenben és kérdéseket tesz fel saját magának, amire nem találja a válaszokat. Eltávolodik saját magától és távol kerül a Jóistentől – tette hozzá. 

A szövegkönyvet Meskó Zsolt rendező és producer, a Pasaréti Színjátszó Kör megalapítója írta. Az ő kezdeményezése, hogy minél több templomban bemutathassák a szenvedéstörténetet. 

Máriagyűdön vasárnap lesz

Három év elteltével idén április 2-án, Virágvasárnap 8 órakor szentmisét tartanak a Máriagyűdi Balizikában, amely után 10 órakor tartják az ünnepi szentmisét barkaszenteléssel, és körmenettel. 15 órakor a hagyományos máriagyűdi élő passió kezdődik a Pécsi Egyházmegye szervezésében. Jézus kereszthordozásának felelevenítésén közel 70 szereplővel korhű ruhákban lesz látható. Ez alkalommal, a szokott feltételekkel, teljes búcsú nyerhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában