Rögtön egymás után

2023.03.02. 09:56

Egy nap két esemény is lesz a Zsolnay Negyedben

Két egymást követő programra invitálja a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Nkft. március 2-án a publikumot.

Cz.E.

Fotó: Dunántúli Napló

Délután 4 órai kezdéssel az m21 Galériában egy könyvbemutatót tartanak, amelyen a 2022. novemberében nyílt GraphicPécs rendezvény keretében megvalósuló Plakátok a világ körül kiállításról készült kötetet mutatják be. A tárlat során 50 országból több mint 400 plakátot állítottak ki. Az ebből készült francia-angol nyelvű könyv egyedülálló és példátlan válogatás, amely a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. kiadásában jelenik meg. 

A könyvbemutatót követően, délután 5 órakor, szintén az m21 Galériában megnyitják a Színerő X./Léptékváltás című kiállítást.

 Azonos néven Keserü Ilona festőművész, a Művészeti Kar egyik alapítójának kezdeményezéseként jött létre szimpózium, amelyet 2022-ben immáron tizedik alkalommal tartottak meg. Ennek keretében táblaképnél nagyobb léptékű, sík- vagy térbeli, festészeti technológiák alkalmazásával készülő színes művek tervezésére, megvalósítására került sor a Zsolnay Kulturális Negyed üres termeiben. 

A szimpóziumon huszonnégy meghívott magyar és külföldi művész, köztük a MK jelenlegi oktatói és doktorandusz hallgatói vettek részt. Az itt készült alkotásokat mutatják be az április 2-ig megtekinthető tárlaton. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában