A fényfesztivál vitte prímet

2023.01.30. 19:28

Negyedmillióan fordultak meg tavaly a Zsolnay Negyedben

Zs. J.

Forrás: Zsök

Fotó: Foto:Toth Laszlo (30-9971035)

Az év első hónapján minden nagyobb intézmény közli az elmúlt év látogatási statisztikáit. Ezt a hagyomány követte a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZsÖK) is. Közleményükben arról számoltak be, hogy a galériáikat, kiállítótermeiket, fesztiváljaikat több mint félmillióan látták az elmúlt évben.

A Zsolnay Negyed 260 ezer látogatót vonzott 2022-ben, a Kodály Központot hetvenezren, a Művészetek és Irodalom Házát kilencezren, míg a Pécsi Galériákat tízezren keresték fel. A pécsi világörökségi helyszíneit (Cella Septichora Látogatóközpont, Ókeresztény Mauzóleum) 19 ezer látogató nézte meg, itt érdemes megemlíteni, hogy a Cella Septichora Látogatóközpont az év első öt hónapjában volt nyitva, azóta felújítás alatt áll, míg az Ókeresztény Mauzóleum fogadóépülete június végétől nyitotta meg kapuit.

A ZsÖK-nek 2022-ben sikerült az összes fesztiválját megszervezni, ezek közül a legtöbb látogatót Pécs emblematikus fesztiválja, a Zsolnay Fényfesztivál vonzotta: több mint százezret. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában