Moziajánló

2023.03.25. 10:18

Egy új család születik a filmben, akinek tagjai feltétel nélkül szeretik egymást

A Berlinálén mutatták be először az Éjszakai átutazók című filmet Charlotte Gainsbourg és Emmanuelle Béart főszereplésével. Az alkotást a 13. Frankofón Filmnapok keretében az Apolló Mozi is vetíti március 25-én délután fél 6-os kezdéssel.

Cz. E.

Fotó: Laufer László

Az 1980-as évek Párizsában járunk. Elisabeth egyedül gondoskodik két tinédzser gyermekéről, Matthiasról és Juditról, miután férje elhagyta őt. Egy éjszakai rádióműsorban talál állást, ahol megismerkedik Talulah-val, aki teljesen tanácstalan, hogy mit is kezdhetne az életével. Elisabeth pedig a szárnyai alá veszi. Talulah otthonra talál az elvált nő családjánál, Elisabeth fia pedig megismeri az első szerelem érzését. Mindeközben pedig főhősnőnk életében előszőr úgy érzi, hogy rátalál saját útjára.

A francia drámát Mikhaël Hers jegyzi, aki már több filmmel megmutatta direktori tehetségét. 2018-ban az Amanda című filmjével elnyerte a Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál fődíját és a legjobb forgatókönyvért járó elismerést. 

A film főhősnőjének szerepében Charlotta Gainsbourg áll, akinek neve sokaknak ismerős lehet a dán filmrendező, Lars von Tier alkotásaiból. A direktor előszeretettel dolgozik a színésznővel, akinek tehetségét csak magasztalni lehet.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában