Sztárok nagy mentőakciója

2023.03.08. 17:16

Gálán összegzik a Harmadik Színház dilemmáját: lenni vagy nem lenni?

A Harmadik Színház továbbra is küzd az életben maradásért, sorra érkeznek a szakmán belül a felajánlások. Neves művészek önálló műsorral jelentkeznek, és a bevételt adják a teátrum működésére, miközben civil szervezésben is érkeznek a támogatások. Március 15-én 17 órakor pedig a teátrumban egy nagyszabású gálaműsor lesz, mellyel mintegy félszáz népszerű színművész igyekszik segíteni az intézménynek.

M. B. E.

Ez az esemény a színészek és a közönség összefogása a teátrumért. A műsorban olyan színészeket láthatunk szerepelni (énekelni, verset, prózát előadni) akik valamikor megfordultak a Harmadik deszkáin, időközben pedig a fővárosban, vagy filmek, tévéműsorok révén országos hírű sztárokká váltak. A cím is találó: LENNI vagy NEM LENNI?, Mert valóban ez itt a kérdés. 

A gála házigazdái Vári Éva és Bősze Ádám, és újra láthatjuk a Pécsi Harmadikban Márton Andrást, Újvári Zoltánt, Gergely Róbertet, Fillár Istvánt vagy például Lux Ádámot. Továbbá közkedvelt pécsi színművészeket, akik az évtizedek során itt sikerdarabokban szerepeltek, valamint napjaink állandó fellépőit. Bacskó Tündétől Bánky Gáboron, Dévényi Ildikón, Füsti Molnár Éván, Götz Attilán át Krum Ádámig, Józsa Richárdtól Köles Ferencen, László Csabán, Kulcsár Viktórián és Németh Jánoson át Stubendek Katalinig, Stenczer Béláig és Várnagy Kingáig hosszú a sor, mert közel 50 művész fogott össze, hogy a  színházmentő akció keretében aktív részese legyen a jótékonysági gálaműsornak.

A szállóigévé vált klasszikus Shakespeare idézet, a „Lenni vagy nem lenni” sajnos a Pécsi Harmadik Színház esetében igen aktuális lett, mert a kortárs magyar dráma legnagyobb vidéki játszóhelye most önhibáján kívül, a költségek és támogatások forgatagában a „Létezni vagy nem létezni”, „Alkotni vagy nem alkotni” kérdéssel áll szemben.

A színház működésének csaknem 40 éve alatt olyan előadásokat hozott létre, melyekkel mind a szakma, mind a közönség elismerését folyamatosan elnyerte és élvezte.  Pécsi és fővárosi művészek, akik valaha megfordultak a teátrum színpadán tehát most összefogtak, hogy változatos műfajú, stílusokat ötvöző, tartalmas estével ajándékozzák meg a közönséget.

Mindenki lemondott a tiszteletdíjáról, a gálaműsor teljes bevételét a Pécsi Harmadik Színháznak ajánlották fel. A nézők is tehetnek a teátrumért, mert ezúttal csak kiemelt helyárú jegyek vásárolhatók, 10-15-25 ezer forint értékben. 

A gálára, kifejezetten erre az alkalomra készült egy új dal is: Tamás Éva Dalommal hívlak közelebb című versét a színésznő muzsikustársai, Tóth Álmos és Schulteisz Gábor zenésítették meg, és olyan hírességek is feltűnnek a dal videoklipjében, akik a gálán személyesen nem tudnak részt venni, de személyükkel segíteni akarják a színházmentő akciót. További részleteket, érdekességeket olvasni, az előadásra támogató jegyet venni a teátrum honlapján lehet (pecsiharmadikszinhaz.hu). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában