A hősökre emlékeznek

2023.03.15. 10:18

Több programmal is készül a Pécsbányai Kulturális Egyesület március 15-ére

A Pécsbányai Kulturális Egyesület több programmal is készül március 15-ére, amelyekkel a 1948-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeznek.

Cz. E.

Fotó: Dodó Ferenc

A megemlékezés a Bazsó buszmegálló alatti kanyarban lévő pihenő padnál lesz reggel 10 órakor. Utána pedig a Pécsbányai Közösségi Házban várják az érdeklődőket. Fél 12-kor vetítik az első egész estés magyar rajzfilmet, a János vitézt, miközben megkóstolható lesz a Pécsbányai Sütő-főző Klub által készített Kossuth kiflik. 

Délután 1 órától kézműves foglalkozás lesz a tavasz témájában Gergely Orsolya vezetésével. Délután 4 órára pedig mesejátékkal készülnek a gyerekeknek. Az Ünnepkor Szín tagjai adják elő A láthatatlan lekvár című mesét, amelyet lekváros mézes kalács kóstoló követ. Mindemellett délután 5 órakor  Nyiladozás címen nyílik fotókiállítás Takács Andy Andrea, Kóródi Barbara és Fábián László műveiből.  

A nap zárásaként “Café Climt” - Egy kávézó a széteső osztrák-Magyar Monarchiában című színdarabot láthatja a közönség este 6 órai kezdéssel. A művet Ágoston Zoltán, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője írta, ami az Osztrák-Magyar Monarchia szétesésének időszakában, az I. világháború utáni Bécsben játszódik, egy fiktív kávéházban.  A történet hét különböző női figurát vonultat fel, melyet egyazon színésznő, Frank Ildikó Eszter játszik.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában