A költészet napja

2023.04.10. 19:36

Bojtorján muzsikál, az ifik verset cserélnek

Sz. Zs.

Fotó: GNT STUDIO

Csaknem hatvan esztendeje, 1964 óta tisztelgünk április 11-én, születésnapján József Attila előtt A Magyar Költészet Napjával. Ennek keretében országszerte számos művelődési intézmény, könyvtár szervez minden esztendőben különféle programokat. 

A Pécsváradi Művelődési Központ színháztermében (Kossuth L. u. 31.) az idén 12-én, szerdán 11 órára invitálják a költészet szerelmeseit Pomázi Zoltán (Bojtorján) előadóművész, zeneszerző Radnóti Miklós megzenésített verseiből összeállított előadására. A belépés ingyenes. 

Ugyanezen alkalomból Pécsett, a Csorba Győző Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági Tanuló Tér (Király u. 9.) Hozz egy verset, vigyél egy verseskötetet! akciót szervez április 11-én, kedden 14-16 óra között. A kezdeményezés lényege, hogy aki beírja vagy beragasztja kedvenc versét a CSGYK fiókkönyvtár elé kitelepített óriáskönyvébe, választhat magának egy verseskötetet a Retro Könyvvásár állományából. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában