Lesz itt minden, mint a búcsúban

2023.04.17. 10:09

Krimi, fenntarthatóság, storytelling és még piknik is lesz a Kommédia Szaknapokon

Kezdeti veszi április 17-én a Kommédia Szaknapok a Zsolnay Negyedben, amelyre várnak minden kedves hallgatót, oktatót és érdeklődőt.

Cz. E.

Fotó: Dunántúli Napló

A rendezvényt április 17. és 20. között rendezik meg. Az első napon délután 2 órakor Kálai Sándor a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudomány Kar PTE BTK vendége program keretében tart előadást A mai magyar krimi és az irodalmi intézményrendszer címen. Ezt követően délután négy órakor egy játékot szerveznek Gyilkosos néven a Re:public Projekttérben. És még mindig maradva a krimi témájánál, Bűn és média névvel kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők délután fél 6-tól, amelyen Kálai Sándor és Szijártó Zsolt beszélnek a témáról. A hivatalos megnyitóra is április 17-én kerül sor, délután fél 7-kor az E25-ös épület második emeletén.  

Április 18-a a zöldről fog szólni. Egy igazi egyetemi zöld nap valósul meg a Kommunikáció és Médiatudomány Tanszéken. Délelőtt 10 és délután 4 óra között ruhacserére van lehetőség a Re:public Projektérben. Dél és délután kettő óra között Vattakorong-készítő workshopon ügyködhetnek a résztvevők, valamint délután 2-kor egy kvíz is befigyel, melynek témája a fenntarthatóság.

A harmadik napon, azaz április 19-én két könyv kerül terítékre. Délután 5 órakor Pólya Tamás könyvét, A hongkongi film című alkotást mutatják be a tanszéken, és még egy filmet is vetítenek. A szerző beszélgetőpartnere Maksa Gyula lesz. Ezt rögtön, délután 6 órakor Ángyán Patrícia hallgató könyvbemutatója fog követni, akinek nem rég jelent meg Szakításunk naplója című kötete. Az íróval Torbó Annamária beszélget.  

És a zárónap is ugyanolyan érdekes lesz, mint az azt megelőző napok. Április 20-án a storytelling kerül fókuszba. Délután 2 órakor egy angol nyelvű kerekasztal-beszélgetést tartanak Sári László és Pólya Tamás részvételével. A beszélgetés címe a Storytelling in films and literature. Délután 4 órakor Havasréti József Terepgyakorlatok című regényét mutatják be. A szerzővel Görföl Balázs kritikus beszélget. És a végső program egy igazi piknik a Zsolnay Negyed Ginko terén. Az esemény az International Picnic nevet viseli.  

A Kommédia Szaknapok a PTE BTK jubileumi rendezvénysorozatának keretei között valósul meg. 

Részletekért az alábbi esemény felkeresése javaslott: https://bit.ly/41oOfGw

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában