Dübörög az Expo Center

2023.04.28. 10:30

Odafigyelnek, hogy ne okozzanak problémát a környék lakóinak

Sokak örömére pénteken elstartol a Pécsi Egyetemi Napok, közismert becenevén a PEN Fesztivál, és egészen a hónap utolsó napjáig élvezhetjük a jobbnál jobb fellépők koncertjeit.

Czeczon Enikő

Fotó:

Három év szünet hosszú időszak egy fesztivál életében, de a PEN, mint Csipkerózsika, felkelt álmából, hogy egy fergeteges bulival örvendeztesse meg a Pécsi Tudományegyetem és Pécs városának polgárait, valamint a messzebbről érkezőket egyaránt. Mutatjuk, hogy mi vár a bulizókra. 

Türelmet kérnek 

A fesztivál híre persze nem mindenkit – főleg nem a kertvárosi lakókat – érintett kellemesen. Aggódnak, hogy nagy lesz a zaj és ez megzavarja a békés hétvégi esték nyugalmát. A szervezők azonban igyekeztek úgy megszervezni a PEN-t, hogy a legkisebb problémát okozzák a városnak és a környéknek.

Azonban azzal tisztában kell lenni, hogy napi hat–hétezer emberre számítanak a fesztiválon, így pedig óhatatlanul egy picit az átlagosnál nagyobb terhelés kerül a környékre, ebből adódóan pedig kérik a szervezők a környék lakóinak toleranciáját.

Éjfélkor beköltöznek 

Három színpadot állítanak fel a fesztiválra, amelyből az egyik az Expo Center melletti szabadtéri felületen lesz, ahol napi három nagy koncertre – az első napon ByeAlex és a Slepp, a Halott Pénz és Dzsúdló, a második napon a Blahalouisiana, a 30Y és Majka, a harmadik napon pedig az Analog Balaton, Krúbi és a Carson Coma lép fel – kerül sor. Azonban a lakók szempontjait nézve fontosnak tartották, hogy ezek a fellépések 19 órakor elkezdődjenek, és éjfélkor be is fejeződnek. Ettől az időponttól kezdve pedig a szórakozás kizárólag a beltérben folytatódik. 

Hajrá magyarok! 

A második színpad neve a Be the Change nevet viseli, amelynek fellépői szintén a magyar zenei érából lettek meghívva. Április 28-án a Doggos veszi be 19 órától a pódiumot, majd őket követi a Fish!, a Supernem és végül a Kubalibre. Április 29-én az Esti Kornél kezd, majd utánuk lép a színpadra a Bohemian Betyars, a Bëlga és a Kacaj. A zárónapon pedig a Mehringer csap a húrokba a Be the Change-en, majd T. Danny Live veszi át stafétabotot, akit a Valmar és a Follow the Flow követ. Éjfél után pedig ez a színpad is átvált a lemezlovasok és rapperek terepévé, hiszen április 28-án Dj Nara, Lotfi Begi és Dj Black Cell, április 29-én Metha, Jay Lumen, Sikztah és Mateo & Spirit, április 30-án pedig az On The Low Inc. keretében érkezik Powerpuff, Filo, 2R00, Shybalenci, Figura szolgáltatja a zenét.

Az éjjel soha nem ér véget 

A harmadik színpad a Ballantine’s nevet kapta, amely márka a rendezvény egyik támogatója. Az első napon éjjel fél 1-kor dübörögni fognak a legjobb 80-as, 90-es és 2000-es slágerek a nagy népszerűségnek örvendő Necc Party jóvoltából. A második napon a partyarénában a Rock The City varázsol karneváli hangulatot három lemezlovas – Dj Emperor, Bréda Bia, Hypeman & Ziad – segítségével. Az utolsó napon pedig kötelező a buli, hiszen méltón kell zárni a három évre téli álomra vonuló PEN Fesztivált. A talpalávalót április 30-án Dr BRS, VIRUS Dj Lennard, Koósz Milán és Regán Lili szolgáltatja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában