Szólnak a dobok

2023.04.27. 10:09

Szenegáli hangulatot hoznak a pécsi éjszakába

Az International Sasons programsorozat részeként valósul meg az Afrika Napok címet viselő eseménydömping. Ennek egyik programja az április 27-ei, fél 8-as Ballet Camara szenegáli dob-és táncshow, valamint a Tariqa koncert a Nappaliban.   

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Tömösközi Károly

A szenegáli hangulatot megalapozó Ballet Camara egy egyedülálló profi afrikai tánc- és dobshow neve, amely Magyarország több helyszínén is fellépett már. A társulat vezetője Abdoul Camara kétszeres díjnyertes táncművész, a szenegáli Daniel Sorano Nemzeti Színház szerződéses táncosa. A koreográfusként, profi táncművészként is dobmesterként számon tartott Camara több hangszeren is játszik és már hét éves kora óta táncol színpadon, tehetségével pedig bejárta a fél világot.

A táncshow után a Nappali színpadára lép a Tariqa formáció. Az általuk előadott zene egyszerre emlékezteti a hallgatót a hatvanas évekbeli John Coltrane’s Africa Brass proto world-music újításaira és a hetvenes évekbeli Human Arts Ensemble futurisztikus, szufi ihletésű jazzére.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában