Bemutató szombaton

2023.05.17. 13:40

Magyaregregy kincseit rejti a megjelent kislexikon

Május 20-án, szombaton délelőtt tíz órától tartják a Magyaregregy kislexikona című könyv ünnepi bemutatóját. A programra a Rákóczi utcai Arnold-házban kerül sor.

m. r.

A kép illusztráció

Fotó: PIC SNIPE

Fülöpné Rákosa Ildikó polgármester köszöntőjét rövid kulturális műsor követi, a Máré Manók Tánccsoport fellépése mellett Czikla Zsolt és Hochk Viola ad szólótánc bemutatót, majd Kovácsné Deák Irén olvas fel Márévár népmondjából.

Ezt követően a kötet elkészítésének hátterébe nyújt bepillantást Pesti János. Fóris Ildikó festőművész saját, illetve édesapja, Fóris József festményeit mutatja be az összegyűlteknek. Dicső Sándorné a népviseletes babák készítésének rejtelmeibe avatja be a vendégeket, Kovácsné Deák Irén pedig további ismertetőt ad a megjelent kislexikonról, egregyi szemmel. Gy. Bazsika Enikő a kötet nyelvi, néprajzi és helytörténeti értékeit tárgyalja, akit a Magyaregregyi Hagyományőrző Tánccsoport műsora követ. A látogatókat a program végén meglepetés produkció is várja, melyet polgármesteri zárszó követ. Az ünnepi rendezvény moderátora Koch Dávid alpolgármester lesz.

A könyvbemutatóhoz kiállítás is kapcsolódik Fóris József és Fóris Ildikó festményeiből, valamint Dicső Sándorné helyi népviseletbe öltöztetett babáiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában