Ismerjük meg a művészt

2023.06.10. 22:39

A képek őszintén mesélnek a holland mesterről

Újabb Exhibition on Screen dokumentumfilmet vetítenek a pécsi Apolló Moziban június 11-én, délután 6 órakor, amely Rembrant művészetébe kalauzolja a nézőket.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A világ egyik legismertebb festője volt Rembrandt Harmenszoon van Rijn, aki háromszázötvennégy évvel ezelőtt hunyt el. A 2019-ben készült filmet most újra láthatják a holland mester rajongói, amely két nagyszabású kiállítás tárlatán keresztül ismerteti meg a nézőkkel a művészt.

A Rembrant-kiállításokat mindig nagy várakozás előzi meg, de a londoni National Gallery és az amszterdami Rijksmuseim közreműködésével megvalósult tárlatok mindent felülmúl. Az alkotás direktora kiváltságos, egyedülálló hozzáférést kapott a két galériához, ebből adódóan pedig a film nem csupán a tájkép kiállítást dokumentálja, hanem egyszerre nyomon követi Rembrandt életét is.

Maga a kiállítás egyébként a mester utolsó éveinek csúcspontjaira fókuszál, amely időszak darabjai oly kifejezők és őszinték, hogy segítségükkel a művész és az ember arcképét is megrajzolhatjuk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában