Hidakat épít

2023.07.19. 15:00

Jótékonysági koncertet szervez az elszármazott lakos

Rajnai-Zsíros Krisztina

A kép illusztráció

Fotó: Kyrylo Glivin

Egy elszármazott szederkényi lakos, Formanek Patai Beáta tavasszal megkereste a község önkormányzatát azzal az ötlettel, hogy külföldi zenésztársaival szeretne egy jótékonysági koncertet szervezni a Szederkényi Római Katolikus templomban. Az önkormányzat az elejétől fogva támogatta az ötletet és segítséget nyújtott a szervezésben. Miután Bukovics István plébánossal egyeztettek, a Pécsi Püspökség is áldását adta a hangversenyre, melyet augusztus 6-án, 18 órakor tartanak meg a szederkényi katolikus templomban. 

Beáta 25 évig élt a településen, Pécsett végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zongora és a JPTE ének-zene, karvezetés szakán. Ezután a Grazi Zeneművészeti Egyetemen képezte magát tovább. Otthoni évei alatt sokat tevékenykedett a szederkényi és pécsi egyházi életben. Jelenleg 25 éve él Ausztriában családjával.

Beáta ezzel a koncerttel szeretne hálát adni az otthoni évekért és a szederkényi templomban – „otthon” – szeretné megörvendeztetni a zenekedvelő közönséget. A koncert ingyenes, a támogatásokból származó bevételt a művészek önzetlenül felajánlják a település részére. A programon zenélnek: Straub Tamás (gitár), Kis Adriána (ének), Zanini Adrienn (furulya), Pap Judit (cselló), Formanek Albert (ének, nagybőgő), Formanek-Patai Beáta (zongora), mellettük fellép a szederkényi Intermelody Énekegyüttes is.

A koncert címe: „Hidak”, ezzel a szervező célja, hogy hidakat építsen az osztrák és magyar népdalok, a stílusok, a dallami hasonlatosságok, a közönség és a művészek, a helyi kórus és a nemzetközi zeneművészek, valamint a múlt, a jelen és a jövő között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában