Bulizik az Ormánság

2023.07.12. 17:30

Presser Gábor is fellép a Bőköz Fesztiválon

Augusztus 17-én rajtol az ország egyik legszegényebb részén a Bőköz Fesztivál. A rendezvénynek ormánsági települések adnak otthont.

Zsigmond József

Forrás: MTI

Az ország egyik, ha nem a legszegényebb részén is lehet minőségi fesztivált rendezni: ennek egyik élő példája a Bőköz Fesztivál. Hagyományteremtő szándékkal 2016-ban rendezték meg először, akkor Kémesen, Szaporcán és Tésenfán zajlottak a programok, majd később csatlakozott Drávacsehi, illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága Ős-Dráva Látogatóközpont.

A rendezvényről elmondható, hogy minőségi fesztivált nemcsak Budapesten, vagy más nagyvárosban lehet csinálni, hanem lemaradottabb régiókban is. A rendezvény a sokszínűségre törekszik: színház, népzene, néptánc, komolyzene, blues, kiállítások, filmvetítések és konferenciák teszik látványossá az ormánsági napokat.  

Az idei fesztivál időpontja augusztus 17-20-a között lesz. Az egyik neves előadó augusztus 18-án a szaporcai Hétöles-tónál lép fel, a Csík zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal. További fellépők, mint például a Budapest Jazz Orchestra, Buch Tibor és zenekara, Gájer Bálint és zenekara, Pöndöly Néptáncegyüttes, Mikó István, Reviczky Gábor teszik még felejthetetlenebbé az idei Bőköz Fesztivált. Mint a szervezők ígérik, hamarosan jönnek a részletes programmal. Korábban fellépett Varnus Xavér, a Boban Markovic Orkestar, a Szélkiáltó, a Sebő Együttes, a Muzsikás Együttes, valamint a rendezvényen bemutatkozott más fesztivál is, mint például a Hétrétország (Őriszentpéter), DombosFeszt (Délvidék), Ördögkatlan, Kapolcs és a Pannon Ifjúsági Értékor Hálózat.

A régi-új helyszíneken rendezik az ormánsági napokat, így többek között a Hétöles-tón, az Eperfa Tájházban, az Ős-Dráva Látogatóközpontban. A fesztivál fővédnöke Csák János kulturális és innovációs miniszter, örökös tiszteletbeli elnöke Andrásfalvy Bertalan Széchenyi-díjas néprajzkutató.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában