Ünnepséggel indítják az őszt

2023.08.02. 17:30

Sztárfellépők várják idén is a vendégeket a Komlói Bányásznapokon

Tűzijáték, sztárfellépők, kulturális és szórakoztató programok, gasztronómiai különlegességek, ünnepi megemlékezések - többek közt ezt kínálja idén is a város legnagyobb rendezvénye, a Bányásznapok szeptember első hétvégéjén. A programsorozat ünnepséggel indul: a helyi művészeti egyesületeknek új otthont adó Kaptár megnyitja kapuit.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Idén is nagyszabású rendezvénysorozattal indítja az őszt a város - a Komlói Bányásznapokat a hagyományoknak megfelelően szeptember első hétvégéjén tartják. 

– A rendkívül színvonalasnak ígérkező programsorozat gerince összeállt, a kísérőprogramokkal kiegészített műsorrend várhatan a jövő hétre ölt végleges formát – tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere. – A három nap során minden, a korábbi években is megszokott eseményt megtartanak: a bányász emlékmű koszorúzása, az ünnepi testületi ülés, a kalászok a Múzeumkertben, és az Ízek Utcája, a látványos tűzijáték, a kulturális folklór és nemzetiségi műsorok a Komlói Bányásznapok elmaradhatatlan részei – tette hozzá.

A nyitónap pedig igazi különlegességet is tartogat: a város fejlődését reprezentáló Kaptár ünnepélyes átadására szeptember 1-jén 14 órakor kerül sor - ezzel indul a három napos rendezvénysorozat, amely várhatóan idén is tömegeket vonz majd. 

A nagyszínpadon sok hazai előadó lép fel a hétvége során: a pénteki napon többek közt Party Maffia, és BSW koncert várja a közönséget. Másnap 10.30-kor gyerekműsor nyitja a programot, majd helyi fellépők következnek: délután a Komlói Fúvószenekar, a Fekete Láng, és a CSIT Zenekar is fellépnek, a napot este, a tűzijátékot követően Majka koncert zárja, majd hajnali kettőig a jó hangulatról Dj Pepe gondoskodik. Szeptember 3-án vasárnap este a 40+ Zenekar fellépését követően két nagykoncerrtel ér véget az idei ünnepségsorozat: a Lord, majd az Első Emelet lépnek színpadra. 

A rendezvény a komlóiak számára ingyenes - a helyiek online regisztrációt követően a helyszínen személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatása után léphetnek be a koncertek helyszínére. Vasárnap pedig regisztráció nélkül, ingyenesen tekintheti meg minden érdeklődő a programokat. 

Megnyílik a Kaptár

A komlóiak régi álma vált valóra a Kaptár megépülésével. A város központjában álló komplexum a helyi művészeti csoportoknak professzionális munkakörülményeket teremt: az új, többfunkciós épületben a kamaratermen kívül több próbaterem, öltözők és közösségi helyiségek kaptak helyet. A Közösségek Házában működő adminisztrációs részleg is átköltözik szeptembertől a Kaptárba, az ezáltal felszabaduló helyiségeket pedig civil szervezetek, egyesületek vehetik majd használatba. Az első nemzetközi rendezvény, amelynek otthont ad az új komplexum, a Komlói Amatőr Színházi Találkozó lesz, szeptember végén. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!