Láncolat

2023.08.12. 22:05

Te hoztad, én hoztam - tegyük össze, amink van

Találkozunk. Te hoztad azt, én hoztam ezt, és akkor hogyan hozzuk ezt össze? - ez a LÁNCOLAT kortárs táncszínházi előadásának tételmondata.

Dóri-Czine Vanessza

Fotó: Kudar Zsolt

A Janus Egyetemi Színház színpadára kerülő előadás során felmerülő kérdésekre kaphatunk választ, amelyek mögött komoly kutatómunka is szerepel. Képesek vagyunk-e megérteni a saját szüleink fájdalmát, sérelmeit, elkülöníteni a sajátunktól, hogy aztán tisztábban tudjunk egymáshoz kapcsolódni, ne a tudattalan tapasztalatok befolyásolják a másikhoz való viszonyunkat?

A projekt magyar és német művészek együttműködésén alapul. A téma a gyökereink, kapcsolódásaink, kapcsolódási mintáink. A témát mozdulatokon, táncon és hangon, éneken, zenén keresztül fogják színpadra vinni. Az előadás nem hosszabb, mint egy tanóra, de annál talán sokkal érdekesebb és lényegretörőbb.

A kutatás szakaszában a különböző előadói formanyelvek tanulmányozása, mozgásminőségek felfedezése a cél. Többek között kontakt improvizációval, partneringgel, kompozíciós és improvizációs technikákkal, testhangokkal, zörejekkel, énekhangokkal dolgoznak, illetve kísérleteznek a prózai színházzal (különböző nyelveken). Az előadás formanyelve: kísérleti kortárs táncszínházi előadás, letisztult színpadkép, a fókusz a fizikalitáson, a szereplők karakterein és ezek egymáshoz kapcsolódásán nyugszik.

A LÁNCOLAT bemutatóját szeptember 3-án tartják, 18 órakor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!